Kalendari i aktiviteteve gjate sezonit turistik

 Në datë 18 Qershor, bashkia organizon një   eskursion tek mulliri babait në  hambull me disa grupe të  rinj të qytetit. Ky eskursion, ka si qëllim të  njofi të  rinjtë me bukuritë  e vëndit të  vet, një  ndër  këto është  dhe mulliri babait, i cili cilësohet dhe si nje atraksion turistik për turistët e huaj.
23 Qershor, Skrapari merr pjesë  në  panairin e produkteve bio në  Kalabri. Zona e Skraparit    është  e njohur për produktet e saj të  freskëta, të  shëndetshme dhe mbi te gjitha bio. Në  këtë  panair, do të  prezantohet me të  gjitha produktet tipike që  ofron kjo zonë, mjalti, rakia, vera, djathi etj. Ky prezantim ndërkombetar do të  vleje për zonën tonë , e cila do të  njifet tashmë  dhe jashtë  për prodhimët e saj.
15 korrik minikampoinat me bicikleta Corovodë – Kanione.   Të rinjtë e gjimnazit realizojnë një minikapionat me bicikleta, duke u nisur nga qëndra e Corovodës dhe mbërritur tek kanionet. Ky aktivitet realizohet me qëllim për të argetuar të rinjt dhe për të angazhuar ata të merren me shumë me aktivitet fizik.
20-25 gusht peligrinazh në  malin e Tomorrit. Cdo vit besimatrët bektashinj nga vendi dhe bota, peligrinojnë  në  malin e shenjtë  të  Tomorrit.  Njerëzit besojnë  se ekziston një  fuqi e mbinatyreshme, Baba Tomorri, ku shkojnë  falen dhe bëjnë  kurbane. Mali Tomorrit përfytyrohet dhe si Olimpi Shqipëtar. Ai ngrihet mbi një  lartësi mbi 2416 metra dhe e bën atë  madhështor, me livadhet malore dhe  majat e thepisura shkëmbore, humnerat e thella dhe stuhitë  e befasishme.

15-18 shtator “Skrapari në  Gotë ”.  Një  event që  ndodh për herë  të  parë  në  zonën tonë  është  festivali I rakisë  I quajtur “ Skrapri në  gotë ”, në  datat 15-18 shtator. Festa e rakisë  është  një  event promovues  për produktet tipikë  të  zonës, , ku rakia mbetet produkti më  I spikatur I Skraparit, lidhur kjo dhe me famë n që  ajo gë zon e cila ka kaluar kufijë  e vendit dhe ka mberritur në  skajet më  të  largëta të  botës. Ne kë të  festival do te marrin pjesë  mjeshtërit më  të  medhenj të  rakisë,  ku do të  demostrohet dhe teknika e nxjerrjes së  rakisë .Rakia do të  shoqerohet dhe me degustimin e ushqimeve tradicionale të  vëndit tonë , duke treguar kështu dhe vlerat  e kuzhines tradicionale. Vec rakisë  prodhuesit do të  paraqiten dhe me produktet e tjera të  zonës , si, verë, djathë,  mjaltë .

Vec të  tjerave do të  shfaqen dhe vlerat kulturore dhe trashgimia e vë ndit tonë . Zona e Skraparit njihet për elementin e mikpritjes, respektit, të  cilën e ka institucionalizuar me dollinë  skraparese  dhe do të shoqerohen me këngët isopolifonike tipike të  zonës.

.

3 tetor informim për fermerët.  Si projekt të financuar nga BE, janë dhe krijimi I zyrave ku njerëzit informohen rreth ceshtejve të BE. Si pjese e ketij programi është dhe takimi që bëhet në datën 3 tetor me fermerët e zonës, në lidhje me kushtet dhe cështjet e tyre në perputhje me standartet Europiane. Kjo do ti japi nje faqe më të mire prodhimeve tona në sytë e turistëve vendas e të huaj.

.

28-29 nentor ekspozitë e hapur në muze me rastin e festave të clirimit.në këtë ekspozitë, cdo qytetar që dëshiron mund të njifet dhe informohet me të gjitha detajet e luftës clirimtare të zonës tonë.

Muzeu është një nga vëndet më të bukura ku ruhet tradita, vlerat,historia e zonës tonë.

 

22 dhjetor prezantim  I gatimeve tradicionale për festat e fundëvitit. Si cdo vit është  bërë  traditë  që  gjatë  festave të  fundëvitit gatuhe n ushqime  tradicionale që  sinjifikojnë  këtë  festë . Në  22 dhjetor ,organizohet një  prezantim I kë tyre  gatimeve tradicionale të  festave nga disa gra amvise. Si ushqime speciale të  këtyre ditëve, përfshihet përsheshi me pulë  që  është  dhe simboli I Vitit te Ri, mishi pjekur që  është  I pandashem nga kushina jonë , ëmbë lsira të  ndryshme,  ku ajo me e vecanta është  dhe bakllavaja.