Kanioni i Osumit

Kanioni  i Osumit është kanioni më i madh lumor në Shqipëri. Kur udhëton në brëndësi mahnitesh nga bukuria befasuese. Bimësia e blertë në muret vertikale të kanioneve, që krijon  një përzierje ngjyrash, guvat e zgavrat e formuara por dhe ujvarat e shumta që ka brenda këtij kanione, në te cilat pasqyrohen rrezet ,ditët me diell duke formuar ylbere dhe krijuar ndjesinë e pandashme  të kufirit të tokës dhe qiellit.

 

ujvara