aktivitete në natyrë gjatë gjithë vitit

Itinerare me bicikletë

mountain_bike_Skrapar

Interneraret e Keshilluara

Shetitje me biciklete malore pergjate kanionit te Gradecit

Lloji: Biciklete malore
Shkalla e veshtirsise: mesatare
Vendndodhja: Pergjate kanionit te lumit Gradec
Gjatesia: e ndryshueshme
Kohezgjatja: e ndryshueshme
Periudha: gjithe vitin

Përshkrimi:
Shumica e rrugëve në territorin e Skraparit lidhin fshatrat më rurale dhe madje disa te rëndësishem, nuk janë shtruar dhe për këtë arsye neper rruge ka akoma balta.me biçikletë malore sigurisht eshte lloji i bicikletes qe keshillohet  dhe çiklistëve me kerkues  do të gjejne kushte ideale për të ndërmarrë itineraret aventureske.

Nga Çorovoda drejt luginës së lumit Devoll

Përshkrimi:
Për aventurieret që dëshirojnë të kalojnë disa netë jashtë territorit të Çorovodës, nga gurorja është e mundur te vazhdohet pergjate luginës se lumit Devoll duke kaluar , nga Melova rreth 20 km për të arritur lumin. Në drejtim te Gjerbesit rreth 27 km, nje fshat mikpritës ku mund te hani dhe të kalojnë natën, duke vazhduar ju mund të arrini në malin Tomorr.Rruga nga Gjerbesi arrin deri ne kompaninë qe prodhon uje mineral Bora është e gjitha e përpjetë dhe rreth 12 km. Duke vazhduar më tej rreth 3 km mbërrini në vendin e adhurimit, me mundësinë për të kaluar natën ne kampe ,në një tendë ose duke kërkuar mikpritje brenda. Për t’u kthyer në Çorovodë ju keni dy opsione: të kthehet së bashku të njëjtën rrugë ose të merrni drejtimin për Bogove, rruga më e drejtpërdrejtë për t’u kthyer në luginën e Osumit lumit dhe rruga që shkon së bashku me të. Nëse nuk do tju lejojne forcat, kthehuni në Gjerbes ose kontaktoni nje mjet privat duke ngarkuar biçikletën tuaj

Shetitje me biciklete malore gjate Kanionit te Osumit

Lloji: shetitje me Biciklete
Shkalla e veshtirsise: mesatare
Vendndodhja: Pergjate kanionit te lumit Osum
Gjatesia: e ndryshueshme. Xhiro ne forme unaze mbi kanion duke pershkruar uren e mullirit te Babait rreth 25 km.
Periudha: gjate gjithe vitit ,duke perfshire dhe stinen e dimrit

Përshkrimi:
Ne Çorovodë duke kaluar lumin  në bregun e kundërt ju mund të ndiqni rrugen e pashtruar  që lidh shumë fshatra në luginën e lumit Osum. Duke pershkruar ne te kundert me biciklete malore pjesen me te madhe te trekingut  dhe duke qëndruar në rrugën e pashtrua, ju mund të arrini ne fshatin  Prishtë. Nga ketu me biciklete  është e vështirë per të  arritur ne mullirin e babait per tu kthyer me pas ne Corovode  nga ana e  kundërt, nëse ju doni të ecin në pjesën e fundit me bicikleten ne sup. Nga Prishta shtegu  është I shkëputur dhe pastaj pjesa e fundit e kesaj te con tek ura e varur  mbi shkëmb dhe ju duhet të kushtoni  vëmendje. E rëndësishme: Kini kujdes të mos për të shtypur breshka.

Shetitje me biciklete ne Bogove

Lloji: Biciklete malore
Shkalla e veshtirsise: e lehte
Vendndodhja: rruga qe lidh Corovoden me Bogoven
Gjatesia: 17 km
Kohezgjatja: nje ore
Periudha: gjithe vitin

Përshkrimi:
Nga Çorovoda drejt Beratit në nje largesi prej 17 km ju mund të shkoni ne Bogove per të pare ujëvarën me të njëjtin emër.Rruga, eshte duke perfunduar asfaltimin megjithese eshte ende e pashtruar në masë të madhe, por për biçikletë është e qetë dhe e këndshme, duke ju dhene mundesine te shijoni  peizazhin përreth përgjatë Osumje lumit, me mundesine për te kaluar në disa pika nepermjet  urave te varura. Disa fshatra dhe shumë firma të vogla të angazhuar në punën e gurit dhe ju do te shkoni ne Bogove, ku ju mund të hani një vakt te kendshem. Biçikletën mund ta lini  në parkingun  e restorant barit, merrni shtegun që në gjysmë ore shëtitje te con në ujëvarë. Shumë spektakolare,uji kercen nga nje lartesi mbi 10 m ne nje pishinë të madhe ku ju mund të shkoni për të notuar.Vendi është shumë i bukur, meriton nje vizite dhe pushim në hije. Në Bogove janë disa restorante te cilet mundesojne te kaloni  natën ne menyre komode,  në qoftë se ju doni të eksploroni këtë zonë shumë interesante nga një pikpamja e mendimit natyralist.Bogove eshte nje rezervat është një nga atraksionet më të bukura natyrore të Skraparit, me një sipërfaqe prej 350 hektarësh.Shpella e Dragoit, pranë burimit të Bogove: niveli i reshjeve rrit nivelin e burimit, duke marrë ujë nga pusi me forcë, si goja e një dragua, ashti sic thote  legjendë.