Hapja e sezonit turistik

Në datën 9 maj,   para sheshit qëndror të qytetit u organizua celja e sezonit turistik dhe panairi I produkteve bujqësore. Si cdo vit ky panair pati të ftuar të shumtë si brenda vendit ashtu dhe jashtë, të ftuar  të  një rëndësie të vecantë, si Presidenti I...

Festat në Dhjetor

Dita e Rinise 8 dhjetor Ne 8dhjetor 1990, studentet u rebeluan kunder regjimit komunist, dhe se bashku me ta u bashkua dhe populli. Protestat e tyre, shenuan fundin e kumunizmit dhe ardhjen e demokracise. Kjo dite, u dekretua nga parlamenti shqiptar si Dita e Rinise....

Festat e Nentorit

Festa e flamurit 28 Nentor Kjo dite simbolizon pavarsine e Shqiperise nga nga nje periudhe e gjate pushtimi nga Perandoria Turke. Ne qytet organizohen ceremoni festive, me pjesmarrjen e shumte te qytetarve. Zhvillohen takime perkujtimore , koncerte festive etj. Festa...

Festa në Tetor

Shenjterimi i Nene Terezes 19 Tetor Parlamenti shqiptar, diten kur Nena Tereze eshte shpallur si shenjtore, e ka dekretutuar si feste zyrtare, per shkak te origjines se saj Shqiptare. Shkollat dhe institucione te ndryshme bejne akitivite te shumta ne kete dite, lidhur...

Festa në Shtator

Dita e Clirimit te Skraparit 5 shtator Skrapari eshte qyteti i pare i cliruar ne Shqiperi. Ne kete dite organziohen evente dhe koncerte te ndryshme patriotike nga femijet e shkollave, nga familjaret e veteraneve te luftes apo dhe nga pushteti vendor. Panairi I...