Kanioni i Osumit

Kanioni  i Osumit është kanioni më i madh lumor në Shqipëri. Kur udhëton në brëndësi mahnitesh nga bukuria befasuese. Bimësia e blertë në muret vertikale të kanioneve, që krijon  një përzierje ngjyrash, guvat e zgavrat e formuara por dhe ujvarat e shumta që ka brenda...

Ura e Kasabashit

Ura e Kasabashit 1 km larg nga qyteti i Çorovodës ,Monument Kulture i kategorisë së pare e ndërtuar në vitin 1640.nga kryearkitekti i Perandorisë Osmane arkitekt Kasemi ruan ende fuksionalitetin .  ...

Vizitoni Skraparin

Visit Skrapar Rrethi i Skraparit, me një sipërfaqe prej 775 kilometra katrorë dhe popullsi prej 29.845 banorë (INSTAT), shtrihet ne Shqiperine jugore ,ne qarkun e Beratit midis rretheve Korçe, Berat e Permet. Ai përfshin dy bashki (Çorovodë dhe Poliçan), 8 komuna...

Trekking ne malin e Tomorrit

Mali Tomorr me piken e tij me  të lartë ,  Çuken Partizani  2417 m mbi nivelin e detit. Peizazhi është plot vegjetacion e lulezim,i pasur me pyje, ndër të cilat spikasin  pemë ahu dhe pisha e malit, perrenj , shpella , por edhe fauna  premton spektakel me ariun e...

Kanionet, panorama befasues dhe fryme aventure

Nëse ju vendosni për të vizituar territorin e Skraparit, do të jetë i sigurt për të admiruar Kanionet , ‘kujdestarët’ vigane te lumit Osumit, muret e tmerrshëm të granitit, te cilat në rrjedhën e natyrës kane formuar jetët e tyre. Kanioni i Osumit dhe Gradecit jane...