Restorant Qato

Mish i pjekur në hell, specialitet i kuzhinës Skraparas, mund ta gjeni në çdo resorant të zonës, por për një fundjavë të bukur me miqtë dhe familjen, Resorant Qato në Bogovë mund të ishte zgjedhja më e mire...

Trekking ne malin e Tomorrit

Mali Tomorr me piken e tij me  të lartë ,  Çuken Partizani  2417 m mbi nivelin e detit. Peizazhi është plot vegjetacion e lulezim,i pasur me pyje, ndër të cilat spikasin  pemë ahu dhe pisha e malit, perrenj , shpella , por edhe fauna  premton spektakel me ariun e...

Dollia me raki ne traditen e Skraparit

Dollia në Shqipëri  e në veçanti ajo në  rrethin e Skraparit, është një nga traditat e hershmë  me një vlerë  madhe kulturore. Dollia ka “kryetarin”  ( dollibashi ) dhe “ sekretarin”( pritësin)   Mikëpritja,bujaria dhe shpirti gazmor,karakterizojnë  nga hera ...