Kostumet popullore te Skraparit

Kostumet popullore te Skraparit jane nje pasuri e tere e nje kulture te hershme .ato kane nje vlere shpirterore dhe materiale. Kostumet jane te punuara me dore dhe te zbukuruara me motive te ndryshme. Ngjyra qe eshte perdorur me shume ne qendisjen e tyre eshte bojeqielli, jeshilja, e kuqja dhe e bardha. Veshja popullore eshte nje trashgimi e pasur e zones, e cila tregon per traditat e hershme te popullit tone dhe kryesishte te skraparit. Ne veshjen tradicionale te skraparit spikaten dhe elemnte te tjere qe kane te bejne me zona te tjera qe Skrapari ka pasur mardhenie, te zonave perreth. Ne veshje dallohen tipare te hershem sic eshte guna, element te tjere jane, mengorja, kemisha, takia, qeleshja,qylafi, fustanella, xhokja, tirqit, dhe opingat te bera prej lekure kafshesh, per sa I perket veshjes se burrave,.

Per grate eshte jeleku, tumanet, fustani, kemisha, shamia, perparsia, corapet.

Per orgjinalitetin dhe bukurine qe kane keto costume te skraparit shume here kane fituar dhe cmime nderkombetare si kostumi popullor me I bukur.