Mali tomorrit

Tomorri është mali më i veçantë në Shqipëri dhe më enigmatiku. Është quajtur froni i perëndive për lartësinë, egërsinë, bukurinë dhe enigmën e tij.Cdo vit mijra peregrine nga Shqiperia dhe jasht udhetojne  drejt malit te Tomorrit, ku falen dhe bejn kurbane.Aty mbretëronte Dodona Pellazgjike ose Dodona “Dimër Keqe”. Ka zona të mbuluara me borë të përjetshme si dhe shumë burime ujore disa edhe të çuditshëm si ai i kuçedrës.Në fundjavë drejt këtij mali udhëtojnë aventurier të ngjitjeve malore si dhe ata që pëlqejnë rrëshqitjet në borë.Turisti duke udhëtuar drejt tij, mund të shfrytëzojë kanionet e Lumit Osum, shpellat e rrjedhës së tij, mund të njihet me monumente kulture të vjetra si ura, kisha e teqe, por mund të ushtrojë dhe sportin e skive apo të ngjitjeve malore.Një misteri i madh ka qarkulluar kohët e fundit në NASA,  ku nje shkenctar ka zbuluar se brendësi të malit ekziston një piramidë e madhe që në brendësi të saj përmban objekte misterioze. sipas këtij ish- shkencëtari aty mund të ketë zanafillën jeta tokësore dhe fundin e njerëzimit njëkohësisht…