Typical products

Dollia me raki ne traditen e Skraparit

Dollia me raki ne traditen e Skraparit

Dollia në Shqipëri  e në veçanti ajo në  rrethin e Skraparit, është një nga traditat e hershmë  me një vlerë  madhe kulturore. Dollia ka “kryetarin”  ( dollibashi ) dhe “ sekretarin”( pritësin)   Mikëpritja,bujaria dhe shpirti gazmor,karakterizojnë  nga hera ...

read more
Rakia e Skraparit, pija më njohur në Shqipëri

Rakia e Skraparit, pija më njohur në Shqipëri

Stina e vjeshtës në Skrapar njihet ndryshe si stina e rakisë. Skrapari  është  një rajon që nuk njihet vetëm për mirëpritjen dhe për traditën e tij, por shquhet edhe për prodhimin e rakisë. Në fakt rakia e Skraparit është shumë e njohur jo vetëm në Shqipëri por edhe...

read more
Mjalti, shija e ëmbël e Skraparit!

Mjalti, shija e ëmbël e Skraparit!

Bashke me Rakinë dhe Rehaninë, Skrapari është i njohur, për prodhimin e mjaltit, që nga koha e lashtësisë. Për ta zbuluar çfarë e bën kaq karakteristik dhe të veçantë këtë mjaltë, takojmë dhe intervistojmë Astrit Çelën, Drejtor i Bujqësisë i rrethit të Skraparit dhe...

read more
Vlerat Entogafike ne Skrapar

Vlerat Entogafike ne Skrapar

Ajo që është krijuar dhe ruajtur nga grupi etnografik i grave në Skrapar është një detyrë dhe në të njejtën kohë një krenari për tu trashëguar. Kostumet tradiconale të Skraparit janë një pjesë prej shumë vlerave karakteristike të zonës sonë.Koha nuk e ka lënë në...

read more
Bukurite natyrore te Corovodes dhe Bogoves

Bukurite natyrore te Corovodes dhe Bogoves

Çorovoda është një qytet i vogël malor që na ofron shumllojshmëri aktivitetesh dhe bukuri natyrore. Është një vend ideal per tu shplodhur, të shijosh natyrën por dhe të shijosh një vakt të  paharrueshëm, të servirura me ushqime dhe gatime tradizionale të zonës. Kjo...

read more
Shije autentike e Skraparit

Shije autentike e Skraparit

Një kuzhinë te ndikuar ne nje pjese te madhe  nga kuzhina fqinjë  Ballkanike  dhe ajo mesdhetare, ku lendet e para  jane bio  , autentike dhe të vërteta, pa artifice apo ‘manipulime’. Mbetet vetem  qe ti provosh Zbulimi i territorit të Skraparit është gjithashtu një...

read more