Festa në Janar

Festa e vitit të ri 1-2 Janar             Një festë me karakter familjar. Njerëzit ulen ne tavoline per te shijuar ushqimet me te mira qe kane pergatitur ate dite. Rreth ores 12 te mesnates, njerzit zbresin ne sheshin kryesor te qytetit...

Alabalejla

Corovode. Prodhues te verës qe nga viti 2004. Vreshtat jane  mbjelle në vitin 1997. Nje ish depo tregetare gjate kohes se komunizmit fuksionon tani si punishte vere lokale. Vreshtat u zgjeruan mbi 70 hektarë me prodhim Merlot, Cabernet, Sangiovese, Trebbiano Toscano...

Dashi

Corovode.  Ata prodhojnë djathin e bardhë të bërë nga qumështi i deleve dhe qumështi i dhise. Djathi maturohet per nje kohe  40 ditore  nga nje process I ngjashem me ate te djathit fill . Ata gjithashtu prodhojnë kos dhe gjalpë.Djathi i bardhë  ruhet në...