Ushqimi

Restorant Qato

Restorant Qato

Mish i pjekur në hell, specialitet i kuzhinës Skraparas, mund ta gjeni në çdo resorant të zonës, por për një fundjavë të bukur me miqtë dhe familjen, Resorant Qato në Bogovë mund të ishte zgjedhja më e mire...

read more
Trekking ne malin e Tomorrit

Trekking ne malin e Tomorrit

Mali Tomorr me piken e tij me  të lartë ,  Çuken Partizani  2417 m mbi nivelin e detit. Peizazhi është plot vegjetacion e lulezim,i pasur me pyje, ndër të cilat spikasin  pemë ahu dhe pisha e malit, perrenj , shpella , por edhe fauna  premton spektakel me ariun e...

read more
Dollia me raki ne traditen e Skraparit

Dollia me raki ne traditen e Skraparit

Dollia në Shqipëri  e në veçanti ajo në  rrethin e Skraparit, është një nga traditat e hershmë  me një vlerë  madhe kulturore. Dollia ka “kryetarin”  ( dollibashi ) dhe “ sekretarin”( pritësin)   Mikëpritja,bujaria dhe shpirti gazmor,karakterizojnë  nga hera ...

read more
Mjalti, shija e ëmbël e Skraparit!

Mjalti, shija e ëmbël e Skraparit!

Bashke me Rakinë dhe Rehaninë, Skrapari është i njohur, për prodhimin e mjaltit, që nga koha e lashtësisë. Për ta zbuluar çfarë e bën kaq karakteristik dhe të veçantë këtë mjaltë, takojmë dhe intervistojmë Astrit Çelën, Drejtor i Bujqësisë i rrethit të Skraparit dhe...

read more
Shije autentike e Skraparit

Shije autentike e Skraparit

Një kuzhinë te ndikuar ne nje pjese te madhe  nga kuzhina fqinjë  Ballkanike  dhe ajo mesdhetare, ku lendet e para  jane bio  , autentike dhe të vërteta, pa artifice apo ‘manipulime’. Mbetet vetem  qe ti provosh Zbulimi i territorit të Skraparit është gjithashtu një...

read more